Πεντάωρο σεμινάριο Προστασία των Παιδιών με Αναπηρία «Ευαισθητοποίηση και Κατάρτιση»
Το σεμινάριο απευθύνεται σε ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, εκπαιδευτικούς και όλους τους ειδικούς που εμπλέκονται στην υποστήριξη παιδιών με αναπηρία.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΡΚΟΥΝΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ, msc ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ
"Τα παιδιά με αναπηρία μπορούν να κακοποιηθούν και να παραμεληθούν με τρόπους που τα παιδιά δίχως αναπηρία δεν μπορούν και οι πρώτοι δείκτες που υποδηλώνουν κακοποίηση ή αμέλεια μπορούν να είναι πιο περίπλοκοι από εκείνους που αφορούν τα παιδιά χωρίς αναπηρία" DfE (2009) Προστασία των παιδιών με αναπηρία.
Στόχος του σεμιναρίου είναι η κατάρτιση των επαγγελματιών και θεραπευτών οι οποίοι ασχολούνται με παιδιά με αναπηρία έτσι ώστε να είναι σε θέση να αναγνωρίσουν και να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις διάφορες μορφές κακοποίησης σε άτομα με αναπηρία (παιδιά και εφήβους).
Έπειτα από την παρακολούθηση του σεμιναρίου οι εκπαιδευόμενοι θα είναι σε θέση να:
Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης και σχετικό εκπαιδευτικό υλικό (σημειώσεις).
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 16.30 – 21.30 στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης «ΕΔΡΑ» Αισχύλου 5 Περιστέρι.
Για εγγραφές έως 12/11/2018 κόστος συμμετοχής 80 ευρώ
Για εγγραφές από 13/11/2018 κόστος συμμετοχής 100 ευρώ
Πληροφορίες στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο 211 0127476
Λίγα Λόγια για την Εισηγήτρια:
Κοινωνική λειτουργός με πτυχίο Κοινωνικής Διοίκησης, κατεύθυνση Κοινωνικής Εργασίας (Δημοκρίτειο Παν/μιο Κομοτηνής) με εξειδίκευση MSc στην Ψυχική Υγεία των Παιδιών και Εφήβων (Παν/μιο Νορθάμπτον, Ηνωμένο Βασίλειο), ενώ έχει λάβει πτυχίο επαγγελματικής πρακτικής από το Bournemouth Παν/μιο, Ηνωμένο Βασίλειο που επικεντρώνεται σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας.
Η κ. Χριστίνα Κουρκούνα έχει διατελέσει Κοινωνική Λειτουργός στην Κοινωνική Υπηρεσία και Διεύθυνση Πρόνοιας στο Ηνωμένο Βασίλειο για την προστασία των παιδιών και εφήβων με αναπηρία όπως αυτισμός, ψυχώσεις, μαθησιακές δυσκολίες, νοητική υστέρηση, κινητικά προβλήματα και θέματα σπάνιων παθήσεων. Επίσης, έχει δουλέψει σε ειδικό σχολείο στην Ελλάδα και σε ΚΔΑΠ-ΜΕΑ. Σήμερα, εργάζεται στην Κοινωνική Υπηρεσία για Πρόσφυγες στην Αθήνα.