ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ''Art As Therapy''

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

''Art As Therapy''

Το σεμινάριο έχει ολοκληρωθεί για το 2018.

Για το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο "Art as Therapy" 2019 περισσότερες πληροφορίες εδώ

Ο Φορέας Ψυχικής Υγείας Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ''ΕΔΡΑ'', το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης "ΕΔΡΑ" και το Γραφείο Διασύνδεσης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, σας καλωσορίζουν στο ετήσιο εκπαιδευτικό σεμινάριο συνολικής διάρκειας 350 ωρών με τον τίτλο ''Art As Therapy''.

Σε ποιους απευθύνεται:

Το συγκεκριμένο σεμινάριο απευθύνεται σε ειδικούς της Ψυχικής Υγείας, των Κοινωνικών και Παιδαγωγικών Επιστημών (Ψυχολόγοι - Ψυχίατροι - Εργοθεραπευτές, Λογοθεραπευτές, Νηπιαγωγοί, Κοινωνικοί Λειτουργοί - Ειδικοί Παιδαγωγοί), όσο και καλλιτέχνες διαφόρων ειδικοτήτων (Εικαστικοί Καλλιτέχνες - Μουσικοί - Ηθοποιοί - Θεατρολόγοι). Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι είτε απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε κάποιο από τα παραπάνω ή σε συναφές με αυτά πεδίο ή τουλάχιστον απόφοιτοι της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι έχουν αποδεδειγμένη επαγγελματική εμπειρία σε κάποιο συναφή τομέα ο οποίος δεν απαιτεί πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (πχ Ηθοποιοί).Επίσης, μπορούν να συμμετέχουν φοιτητές από τα παραπάνω πεδία οι οποίοι βρίσκονται σε προχωρημένο εξάμηνο σπουδών.

 

Γενικός Σκοπός του Σεμιναρίου:

Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική παρέμβαση έχει ως στόχο την ανάδειξη της άμεσης συνάφειας της Τέχνης με την Ψυχική Υγεία. Η γνώση της <<συγγένειας>> αυτής αποτελεί το ερέθισμα για τους καλλιτέχνες που επιθυμούν να ασχοληθούν με τις θεραπευτικές ιδιότητες της τέχνης να εμβαθύνουν στον ψυχικό κόσμο των ασθενών, ενώ αντίστοιχα, για τους ειδικούς στα γνωστικά πεδία των ψυχοκοινωνικών επιστημών προσφέρεται μια νέα οπτική μέσα από τα μονοπάτια της τέχνης. Απώτερος σκοπός του σεμιναρίου είναι η αξιοποίηση της αυθόρμητης εικαστικής δημιουργίας ως μέσο συναισθηματικής έκφρασης και επικοινωνίας με τον εαυτό μας και την ομάδα. Επίσης, το σεμινάριο προσφέρει τα κατάλληλα εργαλεία για την κατανόηση της θεραπευτικής δύναμης που έχει η τέχνη σε διάφορα θεραπευτικά πλαίσια, την ιστορική αναδρομή και την εξέλιξη της Art Therapy έως σήμερα.

 

Επιμέρους Στόχοι :

Σε επίπεδο Γνώσεων

  • Η απόκτηση γνώσεων οι οποίες θα βοηθήσουν στην βαθύτερη κατανόηση της διασύνδεσης ανάμεσα στην τέχνη και την ψυχική υγεία.

Σε επίπεδο Δεξιοτήτων

  • Απόκτηση νέων εργαλείων για την προσέγγιση και κατανόηση ψυχικά πασχόντων και η ορθή χρήση των εργαλείων αυτών.

Σε επίπεδο Στάσεων

  • Αποτίναξη του στίγματος

 

 

 

Τόπος διεξαγωγής: Αισχύλου 5, Περιστέρι

Το σεμινάριο έχει ολοκληρωθεί για το 2018

Tηλ. Επικοινωνίας: 2110127476

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 


Διδάσκοντες :

Τομέας Τέχνης

  • Γιάννης Γιγουρτάκης
  • Έλενα Τονικίδη

Τομέας Ψυχολογία, Ψυχιατρική

  • Αλέξανδρος Οικονόμου
  • Χρύσανθος Μπουλάς

Τομέας art as therapy

  • Αφροδίτη Πανταγούτσου
  • Έλενα Τονικίδη

 

Εγγραφη

στο ενημερωτικό μας δελτίο